16.10.14

VISIŠKAI ŠOKOLADINĖS SVAJONĖS ARBA HOT-CHOC CAKE


Kažkada girdėjau kalbant, kad tikrą pomėgį atskirsi iš to, jei šiuo galėtum užsiimti net atsikėlęs vidurį nakties.

Vieną naktį, tikriausiai dėl gerokai per didelio kofeino kiekio kraujyje, 4 ryto sėdėjau stačiom akim. Ir vieną tepanoro pavargusi, bet aktyvi sąmonė – nesenai rastos kepinių knygos.

 Taip ir praskaičiau iki šešių, o mintyse jau mezgėsi vizijos kaip kitą dieną kepsių gardžiai atrodantį šokoladainį...



Ir nutiko, kaip planuota. Jau kitą vakarą, visko prisimokius apie baking, aš puoliau skrupulingai plakti kiaušinių baltymus, taisyklingai lydyti šokoladą ir kitus žingsnelius daryti griežtai pagal planą.

  Tik skardą pasiėmiau kitokią. 
Padėjo suprasti – tiksliai, tai tiksliai, jokių čia mat išimčių. 

O jei norite pasigaminti ir Jūs, dalinuosi gardžiu šokoladainiu su traškia plutele..


HOT-CHOC CAKE

  • Juodo šokolado (70% kakavos) - 200g
  • Sviesto - 125g
  • Kiaušinių - 5
  • Cukraus - 125g
  • Miltų - 50g 
 
♦♦♦

Išlydyti šokoladą su sviestu. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo. Į kiaušinių trynius įmaišyti cukrų, išplakti iki baltumo. Po truputi įmaišyti persijotus miltus. Ir galiausiai įmaišyti šokolado lydinį.
Į minėtą masę po trečdalį įmaišyti baltymus ir kepti apvalioje 20cm skersmens skardoje.
180 laipsnių/30minučių. 
(vidus turėtų likti šiek tiek drėgnokas)


Nesenai skaičiau Vilmą iš širšių lizdo sakant, kad su šokoladiniu pyragu taip jau yra, vieni dėl jo alspta, o jai va geriau paprastas naminis obuolių pyragas...

Iškepusi puikiausiai supratau, ką ji turėjo omeny. Gal per daug šokoladiškas ir kartus, pamaniau paragavus, o saldumynas juk dėl to ir saldumynas , nes šaknis nuo saldu.

Bet žinot, tada toj pačioj knygoj radau brownie.. O kas toliau, turbūt numanot... Darbotvarkėj jau ieško savo vietos šokoladinis gardumynas. Na tik gal šįkart su pienišku šokoladu...

Saldūs linkėjimai,
Rūta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą