Kažkada
girdėjau kalbant, kad tikrą pomėgį atskirsi iš to, jei šiuo galėtum užsiimti
net atsikėlęs vidurį nakties.
Vieną naktį, tikriausiai dėl gerokai per didelio kofeino
kiekio kraujyje, 4 ryto sėdėjau stačiom akim. Ir vieną tepanoro pavargusi, bet
aktyvi sąmonė – nesenai rastos kepinių knygos.
Ir nutiko, kaip planuota. Jau kitą vakarą, visko prisimokius
apie baking, aš puoliau skrupulingai plakti kiaušinių baltymus, taisyklingai
lydyti šokoladą ir kitus žingsnelius daryti griežtai pagal planą.
Tik skardą
pasiėmiau kitokią.
Padėjo suprasti – tiksliai, tai tiksliai, jokių
čia mat išimčių.
HOT-CHOC CAKE
- Juodo šokolado (70% kakavos) - 200g
- Sviesto - 125g
- Kiaušinių - 5
- Cukraus - 125g
- Miltų - 50g
♦♦♦
Išlydyti šokoladą su sviestu. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo. Į kiaušinių trynius įmaišyti cukrų, išplakti iki baltumo. Po truputi įmaišyti persijotus miltus. Ir galiausiai įmaišyti šokolado lydinį.
Į minėtą masę po trečdalį įmaišyti baltymus ir kepti apvalioje 20cm skersmens skardoje.
180 laipsnių/30minučių.
(vidus turėtų likti šiek tiek drėgnokas)
Nesenai skaičiau Vilmą iš širšių lizdo sakant, kad su
šokoladiniu pyragu taip jau yra, vieni dėl jo alspta, o jai va geriau
paprastas naminis obuolių pyragas...
Iškepusi puikiausiai supratau, ką ji turėjo omeny. Gal per daug
šokoladiškas ir kartus, pamaniau paragavus, o saldumynas juk dėl to ir
saldumynas , nes šaknis nuo saldu.
Bet žinot, tada toj pačioj knygoj radau brownie.. O kas toliau, turbūt numanot... Darbotvarkėj jau ieško savo vietos šokoladinis gardumynas. Na tik gal šįkart su pienišku šokoladu...
Bet žinot, tada toj pačioj knygoj radau brownie.. O kas toliau, turbūt numanot... Darbotvarkėj jau ieško savo vietos šokoladinis gardumynas. Na tik gal šįkart su pienišku šokoladu...
Saldūs linkėjimai,
Rūta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą