2.10.14

NAUJA MADA - SVIESTAS Į KAVĄ



Geriu sau rytinę kavą su pienu ir skaitau, kad esu jau visai nebemadinga (sėdžiu šokiruota). Nauja kavų mada sako – metas gerti kavą su sviestu...

Kodėl sviestas?

Sviestas padaro kavą kremiškesnę, o taip pat prailgina jos energizuojantį poveikį. Ją sukūrė žmogus, besilaikantis vadinamosios high-fat (didelio riebumo) dietos. Pasakytum, kas čia per nesąmonė – didelio riebumo dieta?? Tačiau ši jam padėjo numesti net 80 kilogramų!


Tiesa ta, kad mokslininkai vis dažniau prieina išvados, jog riebalų vartojimas daug naudingesnis nei cukraus, ir valgydami daugiau riebalų mes greitai pasisotiname, nebekankina alkis, noras užkandžiauti. 


„Didelis sviesto riebumas sulėtina laiką, kurio mūsų kūnui reikia pasisavinti kofeiną. Kitaip sakant, padaugėja energijos, ir sumažėja jos „nuokričiai“, - teigia "Bulletproof coffee" įkūrėjas ir tas pats vyriškis, kuris šią kavą sukūrė.

O kaip tokią pasigaminti?


Anot kavos autoriaus, neužtenka pasiimti bet kokios kavos ir įmesti pirmo pasitaikiusio sviesto. Tiek kava, tiek sviestas turi būti išskirtinės kokybės. 

Kava – svarbu būtų nesenai sumalta, o sviestas – žoliaėdžių karvių pieno (atpažįstamas iš geltonos spalvos). Kava turi būti paruošiama French press kavinuku ar AeroPress aparatu, o sviestas inkorporuotas malant blenderiu. Tik taip, anot autoriaus, susidarys latte kavą primenanti kavos puta ir konsistencija.

Tačiau nors ir vizualiai primindama latte, ši kava, teigiama, daug turtingesnė skoniu ir energetine verte. Tad gal metas išmėginti? Kam kavos su sviestu?



2 komentarai:

  1. Galiu patvitinti, kad mus storesniais daro ne riebalai, o rafinuotas cukrus ir angliavandeniai (pvz, baltų miltų kepiniai). Norint numalšinti cukraus "cravings", užtenka vieno arbatinio šaukštelio natūralaus sviesto :)

    AtsakytiPanaikinti