
Geriu sau rytinę kavą su pienu ir skaitau, kad esu jau visai
nebemadinga (sėdžiu šokiruota). Nauja kavų mada sako – metas gerti kavą su sviestu...
Kodėl sviestas?
Sviestas padaro kavą kremiškesnę, o taip pat prailgina jos
energizuojantį poveikį. Ją sukūrė žmogus, besilaikantis vadinamosios high-fat
(didelio riebumo) dietos. Pasakytum, kas čia per nesąmonė – didelio riebumo
dieta?? Tačiau ši jam padėjo numesti net 80 kilogramų!
Tiesa ta, kad mokslininkai vis dažniau prieina išvados, jog
riebalų vartojimas daug naudingesnis nei cukraus, ir valgydami daugiau riebalų
mes greitai pasisotiname, nebekankina alkis, noras užkandžiauti.
„Didelis sviesto riebumas sulėtina laiką, kurio mūsų kūnui reikia pasisavinti
kofeiną. Kitaip sakant, padaugėja energijos, ir sumažėja jos „nuokričiai“, -
teigia "Bulletproof coffee" įkūrėjas ir tas pats vyriškis, kuris šią kavą sukūrė.
O kaip tokią pasigaminti?
Anot kavos autoriaus, neužtenka pasiimti bet kokios kavos ir
įmesti pirmo pasitaikiusio sviesto. Tiek kava, tiek sviestas turi būti
išskirtinės kokybės.
Kava – svarbu būtų nesenai sumalta, o sviestas –
žoliaėdžių karvių pieno (atpažįstamas iš geltonos spalvos). Kava turi būti
paruošiama French press kavinuku ar AeroPress aparatu, o sviestas
inkorporuotas malant blenderiu. Tik taip, anot autoriaus, susidarys latte kavą
primenanti kavos puta ir konsistencija.
Tačiau nors ir vizualiai primindama latte, ši kava,
teigiama, daug turtingesnė skoniu ir energetine verte. Tad gal metas išmėginti? Kam kavos su sviestu?
Galiu patvitinti, kad mus storesniais daro ne riebalai, o rafinuotas cukrus ir angliavandeniai (pvz, baltų miltų kepiniai). Norint numalšinti cukraus "cravings", užtenka vieno arbatinio šaukštelio natūralaus sviesto :)
AtsakytiPanaikintiTikra teisybė, visiškai pritariu! :)
Panaikinti