14.10.14

GERIAUSIAS GINKLAS NUO ŠALČIO/ ARBA KAS TAS CHAI?


Atsimenu, kai vienas vaikinukas man pasakojo kaip saugojasi nuo šalčio. Kaip tikra šaltakraujė (labai norėčiau, kad tai reikštų, jog turiu mėlynojo kraujo.. Deja) tada mąsliai sužiūrau į jį, kad tik nepraleisčiau šio vilties teikiančio patarimo.  Tikiu, kad ir Jūs dabar suraukę antakius palinkot prie ekrano, tad metas pasidalinti...




Šaltis. Net neįtariau, kad tiek žmonių dėl jo kankinasi, kol vis dažniau neišgirstu sakant "man visad šalta". Aš irgi tokia pati,visada, kaip skudurinė Onutė, su trim ir daugiau megztinių. O kalėdinių norų sąraše patogiai įsitaisę vilnoniai pledai, kojinės ir šalikai... Tuo tarpu, žinau ir saujelę žmonių, kurie net ir žiemą nesibodi langų plačiai atsidaryti. Įtariu viską paaiškintų ajurvedos došos, bet šiandien ne apie jas...



Tad gi, gerokai patampiusi nervus, papostringavusi apie šaltį, visgi pasakysiu - atsakymas Chai. Vaikinukas prisipažino - "kiekvieną rytą geriu indišką arbatą su prieskoniais, vadinamąją Chai." Patikėti nesunku, įvairių aitrių prieskonių derinys be abejonės greitai išjudina visą kraujotaką, o kad ir Jūs galėtumėte taip nuo šaltuko gintis, papasakosiu kaip ją pasigaminti.

Chai

Reikės:
  • Vandens - 2stikl.
  • Pieno - 3stikl.
  • Juodosios arbatos - 3v.š.
  • Cukraus - 4v.š.
  • Cinamonas - 3lazdelės
  • Juodieji pipirai - 20-30 grudelių
  • Kardamonas - 5-10 sėklyčių
  • Gvazdikėlis - 10vnt.
  • Muskatas*
  • Imbieras*
  • Anyžius*
* jei turite.



Gaminimas:

  • Užverdame vandenį. Sudedame viską, išskyrus arbatžoles.
  • Vėl palaukiame kol užvirs ir verdame ant silnos ugnies apie 5 minutes.
  • Sudedame arbatžoles. Nukeliame arbatą nuo ugnies ir leidžiame pastovėti, vėlgi 5 minutes.


Tadam! Chajus pagamintas! O atskleisiu Jums vieną paslaptį, kuria dalinausi ir pristatydama šį stebuklingą gėrimą "Dievinų dirbtuvių" metu.  Neturit tiek įvairių prieskonių? Užteks nusipirkti "Prieskonių mišinį karštam vynui" ir problema išspręsta!

 Skaniausiu įspūdžių,
Rūta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą