Aš, kaip didžiuma dalis tautos, šeštadienį pradedu su kulinarinėm laidom. Kai pagalvoji - paradoksas, anksčiau nerašyta tradicija buvo kepti ryte blynus, dabar tik žiūrėti kaip juos kepa kiti. Bet nedejuosiu. Tik tyliai pasidžiaugsiu, jei po tų laidų dauguma pagauna įkvėpimą kepti, troškinti, dalintis..
O šiandien pasidžiaugsiu "Beatos laida" apie cepelinus.Nemoku nei jų virti, ogi dar ir esu iš tų šlykštukų , kurie mano, kad cepų skonio ir gaminimo laikas yra visiškoj nelygybėj. O paprasčiau tariant, teigiu - neverta tiek kuistis virtuvėje dėl krakmolo ir mėsos suktinio, nuo kurio savaitę jauti sunkumą.
Tačiau buvau neverbaliai perkalbėta - pamačiau Beatos orkaitėje keptus cepelinus. O ir studentiška didžkukulių versija panoro būti išmėginta.
O jei trumpai, vertingiausi patarimai buvo:
- Tarkuotoms bulvėms nepajuoduoti padeda vitaminas C, smulkiai pjaustytas svogūnas.
- Kad cepelinai netežtų, virtuvės meistrai į verdantį vandenį deda šaukštą šaltame vandenyje ištirpinto krakmolo.
- Jei gerai nugirdau,cepelino masėje virtų bulvių turi būti 30%, o žalių - 40%.
- Jeigu norite cepelinus kepti orkaitėje, aptepkite juos aliejumi ir nepamirškite į tarkių masę dėti daugiau druskos (kadangi jie šios nebegaus iš verdančio vandens).
- Dar vienas triukas - įmaišyti į tarkių masę kažkiek vandenyje išbrinkusių manų. Šie suteiks minkštumo ir baltumo.
Rūta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą