Rytinis ritualas su kavos puodeliu ir "Labas rytas" laida - tikriausiai pats maloniausias ir naudingiausias geram rytui. O šį kone pašokau iš laimės - ekrane penktadieninė receptų rubrika! Maža to, šįkart nukelianti į Prancūziją...
Paskubomis užsirašiau pagrindines gaires:
PRANCŪZIŠKOS SALOTOS
- Pirmiausia pasigaminame karamelizuotus svarainius. O tai reiškia: į mažą puodą sudedame pjaustytus svarainius, įpilame šiek tiek vandens, kad nesviltų, ir dedame cukraus pagal skonį (tačiau tiek, kad svarainiai galėtų karamelizuotis). Kepame iki kol įgaus lengvai geltoną spalvą.
- Ant prancūziško batono riekelių uždedame svarainių, po gabalėlį ožkų pieno pelėsinio sūrio ir traiškytų lazdyno riešutų. Pakepame orkaitėje (180 laipsnių, apie 10 minučių).
- Pasiruošiame savo mėgstamų salotų lapų mišinį, užberiame spanguolių ir džiovintų obuolių. Apipilame raudonojo vyno actu ( 100g acto sumaišome su 50g aliejaus ir druska, tačiau druską sudedame pirmą, nes ji aliejuje netirpsta).
- Iškeptus sumuštinius dar kartą aptepti karamelizuotais svarainiais.
- Patiekimas: šiek tiek salotų ir porą sumuštinukų.
Skamba super gurmaniškai, bet ne kaip kiti salotų receptai - produktai labai kasdieniški. O jau kokie šiais laikais salotų receptai... Teko prieš porą dienų pasinerti į paieškas. O jos baigėsi namine improvizacija. Nes būk mielas ir susipirk 34 ingridientus vienom salotom...
O čia - paprastai, bet ypatingai. Visiškai prancūziškai. O ir vietos improvizacijoms - marios..
Tad gero Jums penktadienio, ir kaip šiandien priklauso, palinkėsiu bon appetit!
Rūta
Šaltinis: LRT "Labas rytas"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą