16.11.14

SEKMADIENIO PASVAJOJIMAI ARBA PUTLŪS AMERIKIETIŠKI BLYNAI


Sekmadienis. Įsivaizduotum esi New Yorke, švelniai lepina saulės spinduliai. 
Po pabėgiojimo centriniame parke, tu skubi į mielą jaukią liuteronišką bažnyčią, kurioje, kaip filme „Netikra vienuolė“, būrys moteriškių su Woophy Goldberg priešakyje gieda gosspel tipo melodijas.

 Po to - į jaukią kavinukę, burnoje tirpstančių putlių Amerikietiškų blynų su sviestu ir klevų sirupu... Taip taip, dar kartą mintyse pagalvoji, kaip filmuose...





Norėčiau ir aš taip, bet kad jau mes ne New Yorke, reikia suktis kitaip. 
Kaip? Su storiuliukais Amerikietiškais blynais!

Neslėpsiu, recepto ieškojau ilgai. Jis tarsi vieša paslaptis. 
Matyt, Amerikoje visi taip gerai jį žino, kad net nesumoja dalintis...

Bet radau. Ir abejonės, pasirodo, ne iš piršto laužtos. Oi tikrai tikrai jie nesidaro taip paprastai, kaip Lietuviški sklindžiai...



~♦~

PUTLŪS AMERIKIETIŠKI BLYNELIAI

  • Pienas - 1,5 puodelio
  • Actas - 4 v.š. (man buvo gerokai per stipu. Būtų užtekę 4 a.š.)
  • Miltai - 2 puodeliai
  • Cukrus - 6 v.š.
  • Kepimo milteliai - 2 v.š. (vėl gi, manau, turėjo būti a.š.)
  • Druska - 1 a.š.
  • Kiaušiniai - 2
  • Sviestas - 4 v.š.
  • Vanilė - 2 a.š.
~♦~

1. Maišyti pieną su actu 10 minučių. 
(įvardyta combine. Nelabai supratau, ką turėjo omeny, todėl šiek tiek paplakiau su mikseriu)

2. Sumaišyti sausus ingridientus dideliame puode

3. Sumaišyti pieno-acto mišinį su tirpintu sviestu, kiaušiniais
(nieko apie tai nerašoma, bet naudojau mikserį)

4. Inkorporuoti šlapius ingridientus į sausus. Atsargiai sumaišyti. Nesibaiminti, kad liks nelygumų.

5. Leisti tešlai pastovėti 10 minučių netrukdomai. Nemaišyti.

6. Ištirpinti keptuvėje šiektiek sviesto. Jam ištirpus, dėti kupiną šaukštą tešlos.
(geriausiai tam pasitarnavo ledų kaušelis)

7. Apversti staigiu judesiu
(kepiau po vieną didelį blyną atskirai)




Ir keli extra patarimai,siekiantiems tobulybės:
  • Svarbiausia - nepermaišykit tešlos (bet tikrai. Ir labai negražiai ta tešla man atrodė, bet atsilaikiau, nemaišiau ir puikiausiai gavosi!)
  • Kepti ant vidutinės ugnies (jie stori, todėl žiūrėkit, kad vidus liktų iškepęs!)
  • Jeigu norit gražuolių, tobulai apvalių Amerikietiškų blynelių, galit naudoti sausainių formeles, išteptas sviestu!

Skaniausių Jums sekmadienio blynų!
Rūta




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą